Avantatges de començar a estudiar anglès a edats primerenques

30/07/2020
Lingo Team

Juga en anglès des de P3!

No és cap secret: l'anglès és un dels idiomes més parlats del món, estudiar-lo serà de gran utilitat per trobar una feina, entrar a la universitat desitjada o, per què no, gaudir d'unes vacances a l'estranger.

 

La pregunta que es fan molts pares, sovint recau sobre quina és l'edat o moment ideal per iniciar als seus fills en l'aprenentatge d'un altre idioma. Els professionals ens expliquen que el millor és fer-ho "com més aviat", ja que "igual que no ens plantegem quan és el moment d'ensenyar a parlar al nostre nadó, tampoc hauríem de plantejar quan ensenyar un altre idioma".

 

A continuació parlem sobre alguns dels avantatges d’aprendre un nou idioma l’abans possible:

 

Aprenentatge Natural

 

"Els nens tenen una habilitat innata per adquirir i desenvolupar el llenguatge a edats primerenques, de manera que l'exposició a un segon idioma resultarà natural si compten amb el degut estímul", afirmen els experts.

 

Un nadó amb un segon idioma, s’anirà familiaritzant amb la seva musicalitat, ritme i particularitats de cada un dels seus fonemes de manera completament natural; de la mateixa manera que aprèn la seva llengua materna.

 

L'estudi de l'anglès des de petits permet que els nens desenvolupin una millor pronunciació, més semblant a la nativa de l'idioma. Millora les seves habilitats comunicatives, ja que adoptarà l'idioma com si fos la seva llengua materna. I no només això, sinó que a més, el seu estudi d'hora afavoreix l'aprenentatge d'una segona llengua estrangera.

 

Ajuda en l'aprenentatge futur d'altres idiomes

 

Per exemple, el nen que aprèn un segon idioma des de bebè, té una major capacitat de discriminació fonètica, una millor estructura mental i una major flexibilitat cognitiva, a més d'una millor comprensió de l'arbitrarietat el llenguatge. I tot això influeix en l'aprenentatge d'una altra llengua.

 

 

Beneficis socials i professionals

 

Quan pensem en els beneficis que té per als nens aprendre anglès, potser d'inici no se'ns vingui al cap el factor social i professional. Però sens dubte són aspectes fonamentals que cobraran especial importància en el seu futur.

 

I és que ningú posa en dubte que en un món globalitzat i interconnectat com el que vivim es fa imprescindible saber idiomes, ja que gestionar altres llengües ens permet moure'ns sense fronteres i interactuar amb altres persones, a part de resultar important per al nostre desenvolupament professional.

 

També millora de les relacions interpersonals, ja que l'estudi d'una segona llengua afavorirà la pèrdua de vergonya i augmentarà la confiança en si mateix.

 

Sens dubte, aprendre un nou idioma fomenta una visió global i intercultural, ajuda a formar una identitat pròpia dins del context global de la societat multicultural en què vivim.

 

 

Millora la capacitat de concentració, la creativitat i el desenvolupament cognitiu.

 

Altres estudis també han destacat que els nens bilingües adquireixen una millor atenció i concentració a l'hora de realitzar tasques en què no es requereix l'ús del llenguatge. A més, dominar dues llengües diàriament estimula el cervell i ajuda a entrenar la memòria (com una espècie de "gimnàstica mental”).

 

Els nens bilingües tenen més capacitat per solucionar problemes i realitzar més d'una tasca al mateix temps.

 

Com ho fem a LINGO?

 

  • A Lingo Language Academy hem obert un grup de P3, P4 i P5 en el que jugarem en anglès durant una hora la setmana.
  • Creiem que l’aprenentatge d’un nou idioma sempre ha de ser el més amè i divertit possible, però és en aquesta edat precisament quan cal ser més creatius per iniciar als infants al nou idioma de la forma més natural possible.
  • Durant el mes d'AGOST el grup de 3 a 5 anys té lloc a Lingo tots els dimecres a les 17h. A partir d'octubre hi haurà grups adaptats a aquestes edats, consulta els horaris del curs regular per confirmar dia i hora o contacta’ns info@lingo.cat per informar-te i et confirmem disponibilitat.

 

Així doncs, si ets conscient de la importància que té que els teus fills aprenguin anglès, però no tens clar quan haurien de començar a fer-ho, els experts no dubten en què serà positiu per a ells començar a fer-ho al més aviat possible. Apunta’l a JUGAR EN ANGLÈS!

 

 

   Consulta disponibilitat d’horaris amb l’escola info@lingo.cat.
 
Vull reservar la meva plaça!